Nastavitve piškotkov
NOSECKAFON: 02 421 59 90
Logo
Vsebina košarice:
Košarica
Skupna cena: 0,00  €

Po porodu

Po devetih mesecih nosečniških oblačil seveda že komaj čakamo, da zopet oblečemo oblačila, ki smo jih nosile pred nosečnostjo. A pri tem, žal, vse mamice naletimo na kakšen kos oblačila, ki nam ni več prav. Dejstvo je, da se je telo spreminjalo 9 mesecev in približno toliko časa bo tudi trajalo, da se povrne v prejšnjo formo. Zato nikar ne bodite razočarane in se ne sprijaznite s trenirko in razvlečeno majico – sedaj imate namreč priložnost, da dopolnite svojo garderobo in razvijete nov, privlačen mami stil oblačenja.
Tukaj je nekaj nasvetov, ki bodo olajšali vaše življenje po porodu in s tem izboljšali vaše počutje:

Obdržite svoja nosečniška oblačila

Ja, ne preveč razveseljujoča resnica je, da boste še vsaj nekaj časa nosile nosečniška oblačila. Ne pričakujte, da boste lahko takoj po porodu oblekle svoje ozke kavbojke. Za nekaj časa jih še pustite v omari in raje pobrskajte med oblačili, ki ste jih nosile okrog petega ali šestega meseca nosečnosti.

Znebite se trenirke

Ravno zato, ker je tako zelo udobna, lahko predstavlja veliko past. V njej boste namreč zelo težko uresničili svoj cilj, da kmalu oblečete svoje stare kavbojke. In preden se boste dobro zavedali, bo vaš otrok upihnil prvo svečko ali pa boste pričakovali že drugega otroka, vaše stare kavbojke pa bodo še kar v omari. Zato stran s trenirko, takoj ko je to mogoče!

Previdno izbirajte dodatke

Svoja oblačila in dodatke izbirajte previdno. Visoke pete in oblačila z bleščicami niso najbolj primerna, medtem ko skrbite za dojenčka. Otroci namreč zelo radi vlačijo in žvečijo ogrlice, uhane in broške. Shranite jih za kasneje in se raje odločite za preprostejša oblačila in majhne uhane.

Oblačila za dojenje so naravnost odlična izbira

Čeprav se vam bo zdelo, da lahko v obdobju dojenja nosite normalne majice, vedite, da vam oblačila za dojenje lahko močno olajšajo življenje. Sama sem to ugotovila šele pri tretjem otroku, ko mi je prijateljica podarila majico za dojenje. Dojenje otroka se mi je vedno zdelo precej intimno opravilo, zato sem se mu v javnosti izogibala. S tisto majico pa je postalo vse skupaj veliko lažje. Narejena je namreč tako, da med dojenjem zakriva vaše prsi – verjemite, počutili se boste veliko bolj sproščeno. Zato naj vam zanjo ne bo škoda denarja, glejte nanjo kot na investicijo.

Nedrčki za dojenje so pravi blagoslov!

Ja, seveda lahko tiščite svoje prsi v klasičen nedrček, a ker se prsi polnijo z mlekom, vam bodo prej ali slej ušle iz njega. In nikar ne nosite nedrčka s kostjo, ker si lahko pridelate boleč mastitis. Nedrčki za dojenje so cenovno zelo dostopni, njihova ponudba pa zelo pestra. Ne samo, da vam bodo prsi hvaležne, z njimi bo dojenje tudi veliko bolj diskretno in enostavno.

Triki za lepšo postavo

Kupite si poporodni steznik in/ali spodnje perilo za oblikovanje postave. V njem boste videti vitkejši, saj prikrije malce bolj ohlapno kožo in kakšen odvečen kilogram. Verjemite, ob podobi, ki bo v vas zrla iz ogledala vam ne bo žal niti enega centa, ki ste ga zanj zapravile.

Temne barve zakrijejo boke, vzorci pa madeže…

Seveda vsi vemo, da črna in ostale temne barve naredijo postavo vitkejšo, velja pa si zapomniti tudi to, da pisane majice in bluze skrijejo madeže, ki jih naredi vaš otrok. Vzorec, ki ga izberete, lahko odloča o tem, ali se boste morali čez dan preobleči ali ne. Prikrije lahko namreč otroško bljuvanje (ki ni tako zelo privlačno, kot trdijo nekateri), madeže  mleka in ostale madeže, ki se jim z otrokom v naročju pač ni mogoče izogniti.

Majice z napisi Majice za dojenje
XXXL Prilagodljiv delovni cas
Šivanje po meri Oblacila za posebne priložnosti
Nepogrešljivih 5
Vec informacij >
Stilski nasveti
Vec informacij >
Outlet
Ogled izdelkov >
Menu
Darilni Bon
 
Zagotovite si pomembne nasvete in aktualne informacije
Facebook
© 2010 La Vie. Vse pravice pridržane.